Afdrukken

Graco : airmix lak spuiten?

Voordeel airless + voordeel luchtspuiten = airmix

Het Graco airmix systeem biedt U de specifieke voordelen die het airless- en conventioneel spuitsysteem eigen zijn.  Waarbij het airless spuiten: het voordeel heeft van een hoog productie tempo, bijna nevelvrij werken zelfs met hoogviscose producten, het luchtspuitsysteem: de instelbaarheid van lucht en materiaal en een goede “finish” verzekeren.

Hoe werkt het Graco airmix-systeem?

Bij het airmix systeem wordt d.m.v. een pneumatische- of electrisch aangedreven pistonpomp de verf bij een druk, die tussen de 30 en 80 bar ligt, verstoven. Door toevoeging van lucht (max 2.5 bar) wordt het verstuivingsproces verbeterd.  Door de directe luchttoevoer, die zich in de sproeikop bevindt, wordt reeds bij een minimale luchtdruk (vanaf 0.4 bar) een micro-verstuiving gegarandeerd.  De speciale luchttoevoer produceert een ongestoord en perfect spuitbeeld.  Het luchtaandeel in verhouding tot het materiaal is daardoor nog geringer als bij de tot nu toe bekende airmix systemen.

Het geheim van de speciale airmix verfnevel.

Dit systeem heeft in vergelijk met het airless verspuiten (100-150 bar) een uiterst geringe werkdruk nodig.  Het werken met een airmix systeem heeft het voordeel, dat de verfdeeltjes zich met een geringe voorwaartse kracht bewegen, waardoor zich een zachte verfwolk vormt, wat bijdraagt tot minder ‘overspray’.  Dit effect wordt versterkt door een matige dosering van de luchtdruk die de verstuivingsvoortgang ondersteund.  In tegenstelling tot de airless-systemen, waarbij een verandering van verfdoorlaat alleen mogelijk is door het verwisselen van spuittip, geeft het airmix systeem tevens de mogelijkheid de verfopbrengst door drukregeling aan de verfpomp te regelen, moet bv. de verfopbrengst gereduceerd worden, wordt de werkdruk van de pomp teruggenomen.  Daar het vernevelingsproces door perslucht ondersteund wordt, treedt bij drukvermindering, geen verslechtering van de verstuivingskwaliteit op.

Wanneer te gebruiken?

In het algemeen kan gezegd worden, dat de toepassing van de Graco airmix gebeurt waar, qua productiesnelheid en laagdikte met een airless installatie gewerkt moet worden; maar waar de gevraagde afwerking, de “finish” alleen met een luchtspuitpistool te verkrijgen is.

Airmix halveert zowel het luchtverbruik als ook de luchtvervuiling.

Met het oog op de directe werkomgeving en arbeidsplaats, bereikt het airmix systeem weliswaar niet de voordelen van het pure airless-spuiten.  Maar het overtreft zonder meer de door sterke verfnevel gekenmerkte luchtverstuivingsmethoden.  Wat betreft het energieverbruik van de Graco airmix, tegenover conventioneel spuiten, halveert de Graco airmix het luchtgebruik en is daardoor de andere systemen ver vooruit.  Door de geringe verfnevel is voor het airmix systeem een belangrijk kleinere afzuiginstallatie nodig dan met van het normale conventionele spuitsysteem.  Met name de vervuiling van reeds bestaande afzuiginstallaties blijft langer uit.

Voor “gecompliceerde” toepassing: Airmix electrostaat

Alle maar bedenkbare staalconstructies, motoren-, machine- en pleziervaartuigenbouw eisen door hun gecompliceerde constructie vaak meerdere tijdrovende arbeidsgangen.  Airmix electrostatische pistolen van Graco hebben hun plaats in de industrie al bewezen in vergelijk met de conventionele verfspuitpistolen, tijdbesparing oplopend tot 75% realiseerbaar, daarnaast een gereduceerd verfverbruik van 50%. Vraag hiervoor onze speciale documentatie.


.